EAB Private Equity vauhdittamaan tuulivoimaloiden huoltopalveluja tarjoavan Bladefencen kansainvälistä kasvua.

EAB Private Equity, joka on nyt osa Evliä, on tehnyt pääomasijoituksen suomalaiseen Bladefence-yhtiöön, joka tarjoaa tuulivoimaloille lapojen tarkastus-, kunnossapito- ja korjauspalveluita. Tuulivoimaa rakennetaan nyt ennätysvauhdilla, mikä kasvattaa kysyntää myös niiden huoltopalveluille ja tekee Bladefencestä houkuttelevan sijoituskohteen. EAB Private Equitystä tulee sijoituksen myötä merkittävä vähemmistöomistaja yhtiössä. Bladefencen perustanut Janneniska Oy ja avainhenkilöt jatkavat yhtiössä omistajina.

Vantaalla pääkonttoriaan pitävä Bladefence on alallaan edelläkävijä, joka tarjoaa palveluitaan tuulipuistojen omistajille ja operaattoreille sekä laitevalmistajille Euroopassa, USA:ssa ja Kanadassa. Sen keskeinen kilpailuetu on oma kalusto ja kokenut henkilöstö, joka mahdollistaa laajojen tuulivoimapuistojen tehokkaan huoltoprosessin ja nopean reagoinnin. Bladefencen pitkäaikaisia asiakkaita ovat suuret globaalit yritykset, kuten tuuliturbiinien valmistajat. Suomessa asiakaskuntaan lukeutuu muun muassa Suomen Hyötytuuli.

Yhtiö pyrkii voimakkaaseen kasvuun Pohjois-Amerikassa, jossa tuulipuistot ovat tyypillisesti isompia kuin muualla ja näin sen kilpailuetu on siellä kovimmillaan. USA on Kiinan jälkeen maailman suurin tuulivoimamarkkina kapasiteetilla mitattuna, ja vuonna 2020 Pohjois-Amerikka ohitti myös Euroopan uuden tuulivoiman käyttöönottomäärissä.

HLP toimi Bladefencen ja Janneniska Groupin taloudellisena neuvonantajana transaktiossa

Takaisin uutisiin