Suomen Rahapaja Oy on myynyt osakekaupassa Saksan aihiotehtaan Mint of Finland GmbH:n osakkeet Freiberger EuroMetall GmbH:lle. Osakekauppaan kuuluvat Saksan Halsbrücken aihiotehdas ja Mint of Finland GmbH:n osuus espanjalaisesta aihiovalmistaja Compañía Europea de Cospeles S.A. (CECO S.A.):sta. Kauppa on astunut voimaan 31.12.2023. Jatkossa Suomen Rahapaja ei valmista käyttöraha-aihioita.

Tällä strategisella muutoksella Suomen Rahapaja hakee joustavuutta, kannattavuutta ja kilpailukykyä. Yrityksen rakenteesta tulee selkeämpi ja toiminta keskitetään Vantaalle. Yhtiö keskittyy rahapajatoimintaan, kolikoiden valmistukseen ja myyntiin, sekä niihin liittyviin palveluihin.

Suomen Rahapaja Oy on kolikoiden valmistus- ja konsultointipalveluiden toimittaja. Yhtiön asiakkaita ovat pääasiassa eri maiden keskuspankit ja valtiovarainministeriöt. Suomen Rahapaja on yksi maailman johtavista kolikoiden viejistä ja sen kohdemarkkinat ovat Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Yhtiön omistaa Suomen valtio.

HLP toimi Suomen Rahapajan taloudellisena neuvonantajana transaktiossa.

Takaisin uutisiin