AFRY on solminut sopimuksen Carelin Oy:n ostamisesta. Yhtiö on suomalainen uusiutuvan energian sektorille projektinjohto-, asiantuntija-, energiaomaisuuden hallinta- ja voimaloiden tarkastus- ja auditointipalveluja tarjoava yhtiö. Carelin täydentää AFRYn palveluja uusiutuvan energian markkinoille ja mahdollistaa kattavat elinkaaripalvelut projektikehityksestä projektivalvontapalveluihin (Owner’s Engineer) sekä käytön ja ylläpidon tukeen. Yritysosto on jatkoa AFRYn tuulivoima- ja aurinkovoimaosaamisen kehittämiselle strategisten yritysostojen avulla Euroopassa viimeisten parin vuoden aikana.

Carelin Oy tuottaa palveluita tuulivoimaan, aurinkovoimaan ja energian varastointiin. Tuulivoimapalveluissa yhtiö on Suomen markkinajohtaja, ja sillä on myös vahva markkina-asema kasvavilla aurinko- ja energiavarastointiin liittyvillä markkinoilla. Vuonna 2017 perustettu Carelin Oy toimii Seinäjoella, Oulussa, Tampereella ja Ylivieskassa ja työllistää lähes 40 työntekijää. Sen liikevaihto vuonna 2023 oli noin 5,4 miljoonaa euroa.

HLP toimi Carelinin ja sen omistajien taloudellisena neuvonantajana transaktiossa.

Takaisin uutisiin