CapMan Growth sijoittaa Tanaan yhdessä pitkäaikaisen teollisen neuvonantajansa, Normet Groupin pääomistajan Aaro Cantellin kanssa. Normet-taustaisella Cantellilla on erittäin vahva, lähes 20 vuoden kokemus nopean kasvun luomisesta vastaavalla kaivosratkaisuja tarjoavalla toimialalla, ja hän tulee tukemaan Tanan tulevaa kasvua hallituksen puheenjohtajan roolissa. Ammattitaitonsa lisäksi hän tekee myös merkittävän sijoituksen yritykseen. Sijoittajakonsortion täydentää Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Elo, ja myös yhtiön johto sijoittaa yhtiöön merkittävästi. Tanan pitkäaikainen omistaja Kari Kangas perheineen jatkaa yhtiön suurimpana omistajana.

Tana Oy on ympäristöteknologiayritys, joka edistää kestävää kehitystä tarjoamalla älykkäitä laitteita ja ratkaisuja kiinteän jätteen käsittelyyn. Globaalisti toimiva yritys on yksi maailman johtavista alan laitevalmistajista ja sen tuotevalikoimaan kuuluvat silppurit, seulat, kaatopaikkajyrsimet ja etävalvontajärjestelmät. TANA-tuotteita viedään yli 50 maahan maailmanlaajuisen jakeluverkoston kautta, johon kuuluu yli 30 valtuutettua Tana-jälleenmyyjää. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä.

Tana Oy kasvaa voimakkaasti ja on pystynyt ylläpitämään vuosittaisen liikevaihdon noin 20 %:n kasvuvauhtia useiden vuosien ajan säilyttäen samalla erinomaisen kannattavuustason. Maaliskuussa päättyneellä tilikaudella yhtiön liikevaihdon odotetaan ylittävän 65 miljoonaa euroa ja osapuolet ovat sopineet panostavansa vahvaan kasvuun myös jatkossa.

CapMan Growth on johtava suomalainen kasvusijoittaja, joka tekee merkittäviä vähemmistösijoituksia yrittäjävetoisiin kasvuyrityksiin, joiden liikevaihto on 10–200 miljoonaa euroa. Se tarjoaa yrittäjille vaihtoehdon suurimman osan liiketoiminnastaan ​​myymiselle helpottamalla osittaista irtautumista ja tukemalla samalla kasvua ja kansainvälistymistä.

HLP toimi Tanan ja sen omistajien taloudellisena neuvonantajana transaktiossa.

Takaisin uutisiin