Ruotsin suurin mediayhtiö Bonnier News ostaa vaasalaisen mediakonserni HSS Median, joka julkaisee Pohjanmaalla sanomalehtiä Vasabladet, Österbottens Tidning ja Syd-Österbotten. Sanomalehdet tulevat osaksi Bonnier Newsin Dagens Nyheter liiketoiminta-aluetta.

Harry Schaumans Stiftelse (HSS) on perustettu 1933. Säätiön tehtävänä on tukea tiedettä, koulutusta ja kulttuuria ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. HSS hallinnoi noin 80 miljoonan euron varallisuutta, joka on sijoitettu kiinteistöihin ja arvopapereihin. HSS:tä tuli lehtikustantaja vuonna 1988 kun säätiö osti Vasabladetin.

HSS Media-konserni perustettiin 1997. Konserniin kuuluvat sanomalehdet Vasabladet, Österbottens Tidning ja Syd-Österbotten, sekä kaksikielinen paikallisradiokanava Radio Vaasa ja markkinointitoimisto Seger Marketing. HSS Median liikevaihto oli vuonna 2023 noin 17 miljoonaa euroa ja konserni työllistää noin 140 henkilöä.

HLP toimi Harry Schaumans Stiftelse-säätiön taloudellisena neuvonantajana transaktiossa.

Takaisin uutisiin